Budapest előbbre került a legkedveltebb konferenciahelyszínek rangsorában

      Comments Off on Budapest előbbre került a legkedveltebb konferenciahelyszínek rangsorában

Budapest három helyezést javított és a 17. helyen végzett a világ legkedveltebb konferenciahelyszíneinek rangsorában a Nemzetközi Konferenciák és Kongresszusok Szövetsége (ICCA – International Congress & Convention Association) kritériumainak megfelelő nemzetközi rendezvények száma alapján – közölte a Magyar Turizmus (MT) Zrt.

A magyar főváros az ICCA frissen publikált, 2013. évi statisztikai összefoglalója szerint olyan jelentős kongresszusi helyszíneket utasított maga mögé, mint Róma (19.), Stockholm, Bangkok, Sydney (20.), München (25.) vagy Varsó (34.). Az aranyérmes Párizs lett, a második helyen Madrid, a harmadik helyen Bécs végzett az ICCA 2013. évi ranglistáján.
Magyarország az országok rangsorában 132 konferenciával – ami esetében az eddigi legmagasabb rendezvényszámot jelenti – megőrizte 32. helyét.
Az eredmények a Magyar Kongresszusi Igazgatóság adatgyűjtésén alapulnak, mely több száz szolgáltató partner közreműködésével valósult meg.
A hazai statisztika szerint Magyarországon 2013-ban összesen 2362 konferenciát rendeztek (1017 nemzetközit és 1345 magyart), amelyeken közel 451 ezer fő vett részt. A rendezvények 62,4 százalékát Budapesten, 37,6 százalékát pedig vidéken tartották. A nemzetközi konferenciák átlagos hossza 3,4 nap volt, résztvevőinek átlagos száma 234 fő. A nemzetközi konferenciák közel 70 százalékának még mindig a főváros ad otthont – írja közleményében az MT Zrt.