Adamo hinta teszt

A legjobb babahinta típusok:

jó magyar áru kép

Kismamák, leendő édesanyák körében jelentős befolyással bír a híres ADAMO hinta. Ebben a cikkben összeszedtem neked néhány tanácsot, amely megkönnyítheti a döntésed, ha vásárlás előtt állsz, vagy megnyugtathat, hogyha már megvásároltad és bizonytalan vagy abban, hogy megérte-e vagy sem.

A hintához alapesetben vásárolhatunk egy állványt, de másképp is megoldható a felszerelése. Feltudjátok szerelni beton mennyezetbe, illetve fagerendára is. Mindkettő mennyezet típushoz kapható hintahorog, illetve a hinta kint a szabadban is használható, nyáron a teraszon, vagy egy fa alatt tökéletes nyugvó helyet nyújt gyermekünk számára. Abban az esetben, hogyha kint használjuk, például egy fa alatt, nincs szükséged speciális rögzítő eszközökre, egyszerűen átdobod a kötelet a kiszemelt faágon, és karabinerrel rögzíted.

Az első hintaélmény nagy jelentőséggel bír a babák körében, fontos, hogy amikor első alkalommal belerakjuk gyermekünket, ne legyen álmos, nyűgös, éhes, mert ez az élmény marad meg bennük. Lehetőség szerint mutassuk meg nekik a hintát, meséljük el nekik, hogy mi fog történni. Fontos megemlíteni, hogy elsőre ne hintáztassuk a babát, inkább csak ringassuk, majd később, akár egy másik alkalommal fokozatosan szoktassuk hozzá a hintázáshoz, rugózáshoz.

Az első kérdések egyike közé tartozik, hogy ezt a típusú hintát, mikortól lehet használni?
Akár már újszülött kortól is, hiszen teljes mértékben biztonságos, helyettesíti a bölcsőt ami kombinálva van egy hintával. A szakirodalmak szerint a hintáztatás a koraszülött gyermekeknél elősegíti a súlygyarapodást és kiegyensúlyozottá teszi. Felmerülhet a kérdés, hogy terheli -e a baba gerincét, a válasz nem, mivel a baba a hintában vízszintesen fekszik.

Mennyi időt tölthet a baba a hintában?
Hozzáértők szerint többször rövidebb időt töltsön benne gyermekünk aktívan, körülbelül 3-4-szer 15-20 percet, de az sem baj, hogyha elalszik benne, viszont fontos, hogy ne csak ezt az alvási helyet szokja meg, mert akkor a későbbiekben nagy bajban leszünk. Azoknál a babáknál akik már kúsznak, másznak, kinyithatjuk a lábrészt, viszont ebben az esetben fontos, hogy ne tévesszük szem elől a gyermekünket, illetve átválthatunk az úgynevezett Adamo Junior hintára. Ha a baba már felül a hintában, nyugodtan hagyhatjuk, ha próbálkozzon, ha elfárad úgyis el fog dőlni benne, így nem lesz számára egy erőltetett pozíció.

Fejlődés szempontjából milyen pozitív hatásai lehetnek ennek a hintának?

Számos szakirodalom taglalja a hintázás pozitív hatását, a gyermek mozgásfejlődésében. A gyermek egyensúlyszerve a fülében közvetlen kapcsolatban van a baba idegrendszerével és az idegrendszer érése hintázás által is befolyásolható. A baba egyensúlya akkor fejlődik ha kibillen a középvonalból majd visszatalál. A baba az egyensúlykeresés közben egyes izmait megfeszíti, egyes izmait elengedi, ellazítja, ezeknek az izmoknak a koordinált mozgása szükséges a baba mozgásának összehangolásához. Ezek az ingerek, jelentősen befolyásolják a későbbiekben a gyermek mozgás, beszédfejlődését.

Ha lehetőségünk van rá, mindenképp érdemes beszerezni, hiszen számos pozitív dologgal tudunk érvelni a hintáztatás mellet.

Pihenőszék – Ringatószék árak

Bo Jungle B-Portable Swing csillagos

ZOPA Happy Tropical Grey

Kinderkraft Smartfun 0-12m