Babafészek

Legjobb babafészkek

Babafészek

A babafészek más néven babaöböl szinte már egész Európában elterjedt tartozéka a babakelengye csomagnak. Nem kötelező eleme, viszont, sok kismama szereti, mert biztonságot nyújt a gyermeknek, körülöleli, ezzel szemben viszont szabad mozgást biztosít babánk számára. Puha és meleg, így az anyaméhre emlékezteti csöppségünket.

Babánk a fészekben épp olyan biztonságban érezheti magát, mint amilyen biztonságban a pocakunkban volt. A babafészek egy peremmel rendelkező kis “öböl” amelynek töltete textil vagy szivacs. Léteznek már kisebb nagyobb öblök, illetve olyanok is, amelyeket kisebbre tudunk húzni vagy épp nagyobbra, a babánk méreteihez igazítva.

Bababoltokban többféle fészekkel találkozhatunk, illetve számos magyar kisvállalkozó is van, aki ennek a “gyártásával” foglalkozik. Típusát illetően vannak olyanok is, melyek a két végüknél összeköthetőek, vagy épp kioldhatóak, így például használhatjuk a baba kiságyába rácsvédőként is, vagy akár szoptatós párnaként is funkcionálhat.

Használata teljes mértékben biztonságos, csak olyan termékek kerülhetnek a boltok polcaira, amelyek megfelelnek a biztonsági előírásoknak.

Az egyik legnagyobb előnye egy babafészeknek, hogy gyakorlatilag bárhol használható, a fészek alja is kipárnázott, így ha nem a kiságyában alszik el gyermekünk, de mégis áthelyeznénk, akkor könnyedén is biztonságosan megtehetjük. Fontos arra figyelni, hogy a fészek stabil és sík felületen helyezkedjen el.

Felmerülhet a kérdés, hogy ha a baba sokat bukik, vagy más egyéb “termék” kerül a fészekbe, hogyan tisztítsuk azt. A babafészek természetesen mosható, a töltete is olyan módszerrel készül, ami lélegző, és gyorsan szárad.

Számos olyan cikk is került már napvilágra, amely azt ecseteli, hogy a babafészek nem biztonságos, mert ha öbölben alszik a gyermek nagyobb az esély a fulladásra, mert a baba a textilbe fúrhatja az arcát, de ennek a veszélye sajnos a babaágyban is fennáll, ezért fontos leszögezni, hogy akár babafészekben alszik gyermekünk, akár nem, felügyeletet igényel.

Babafészek árak