Oldal kiválasztása

Babakocsi teszt

Legjobb babakocsik

babakocsi teszt

Babakocsi vásárlási tanácsok

A babakocsi vásárlás az egyik legnagyobb költség gyermekvállaláskor, illetve a legnagyobb dilemmát is okozza a szülőknek, hiszen rengeteg típus közül választhatunk. Ezért nagyon fontos hogy átnézzük a kínálatot, és úgy döntsünk, ami árban és minőségben is megfelelő számunkra. Tévhit, hogy ami a legdrágább az a legjobb is. A legfontosabb szempont a baba egészsége és kényelme, másodsorban, hogy mérlegeljük, hogy milyen terepen fogjuk a babakocsit használni, illetve praktikus legyen számunkra. A babakocsiban gyermekünk sok időt tölt, és ha megfelelő minőséget választunk, akár több generáció számára is használható a járgány.

Ez az oldal azért készült, hogy segítsünk Önöknek a döntésben, hogy melyik babakocsi lehet az, amely az Önök számára a legmegfelelőbb. Figyelembe vettük a biztonságot, az élettartamot, a praktikusságot egyaránt. Nézzük meg együtt, mi az amik közül érdemes lehet választani.

Elsőként fontos tisztázni, hogy milyen típusú babakocsikat ismerhet meg az oldalunkon. Felmérésünkben összesen 4 kategóriát különböztetünk meg, amelyek mindegyike más funkciót tölt be életünkbe. Nézzük meg először a manapság legnépszerűbb babakocsi típust – a kombinált babakocsit, amely mózeskosárból, sport babakocsiból és babahordozóból is állnak. Megismerhetjük a sport babakocsit, amely akkor a legideálisabb, ha a gyermek ül benne, ezeket a kocsikat használjuk a legtovább, hiszen gyermekünk akár 3-4 éves koráig is használhatja, illetve külön kategóriába sorolható a testvér – iker babakocsi is.

Kombinált babakocsi

Az utóbbi időkben nagyon elterjedt a kombinált babakocsik vásárlása, a legtöbb szülő nem vásárol külön sport babakocsit, hanem kombináltat választ.

Ez a típusú kocsi csecsemőkortól egészen addig kielégíti szükségleteinket, amíg gyermekünk nem tud hosszabb távokat lesétálni egyedül, ezt a legfőbb előnyei közé sorolnám, hiszen hosszú távon lehet használni.

Ennek a típusú babakocsinak is vannak hátrányai, mint például az, hogy nagy súlyú illetve kis tere van.

A mózeskosarat a babánk kb 5-6 hónapos koráig tudja csak használni. Fontos tudni, hogy vannak olyan típusú kombinált babakocsik is, amelyeknek a felfüggesztései gyengébbek.

Ez azt jelenti hogy ebben a típusú babakocsiban nem nagyon lehet elringatni a babát, sokan vannak akik oldalra próbálják hintáztatni,viszont ez a kocsi szerkezetének nem tesz jót.

Ennek a kocsinak magasabb az ára, viszont azt fontos tudni, hogy ezért az összegért egy egész szettet kap meg a vásárló, nem csak egy adott típust.

Sport babakocsi

Amikor gyermekünk eléri azt a kort, amikor már biztonságosan tud ülni, szükségünk lesz egy sport babakocsira, elhagyhatjuk a mély babakocsit. Ez a típusú kocsi körülbelül 6 hónapos kortól használható, az pedig változó, hogy meddig. A családok általában a gyermek 3-4 éves koráig szokta használni, ameddig nem tud még hosszú sétákat megtenni csemeténk, de mégis szeretnénk vele pl. kirándulni, vagy ha hosszabb utazásra készülünk, akkor is praktikus lehet.

Ebben a típusú kocsiban akár az ülés magassága is állítható, illetve a hát – és lábtámlát akár fekvő helyzetbe is be tudjuk állítani, így aludni is kényelmesen lehet benne. Ezt a fajta kocsit jelentősen hosszabb ideig használjuk, ezért itt még fontosabb olyat választani, ami akár 3-4 évet is kibír, illetve ha több gyermeket szeretnénk, akkor a következő vagy az utána következő gyermek is tudja használni.

Sport babakocsik közé soroljuk az úgynevezett „golf babakocsit” ami könnyen összecsukható, könnyű, nem foglal sok helyet, viszont a gyermek nem fogja benne jól érezni magát.

A sport babakocsi nem csak sétákra alkalmas, mint a mély babakocsi, hanem kirándulni, utazni tudunk vele, van néhány típusú kocsi amelyet a repülőgépre is fel lehet vinni, így megkönnyítve a gyermekkel való utazásunkat.

Ennél a típusnál még fontosabb figyelembe venni a család szokásait. Fontos tudni, hogy tömegközlekedéssel utazunk-e, mert ha igen, akkor lényeges, hogy egy olyan kocsit válasszunk, amelyet könnyen össze tudunk csukni, illetve nem nehéz, mert nem mindegyik tömegközlekedési eszköz „babakocsi kompatibilis”.
Ha sokat járunk kirándulni, erdőbe túrázni, olyan helyre, ahol nincs aszfalt, térkő, akkor fontos, hogy egy stabil babakocsit válasszunk, amely stabil, rugalmas a felfüggesztése, illetve felfújható kerekei vannak, minél nagyobb a kerék, annál jobb. Érdemes fékekkel felszerelt kocsit választani, ha gyakran járunk olyan helyekre, ahol „dimbes – dombos „ területek vannak.
Figyelembe kell venni, hogy hol élünk, családi házban vagy lakásban, esetleg nem a földszinten és nincs lift sem a házunkban, akkor is fontos, hogy olyan kocsira essen a választásunk, amely könnyű és nem foglal nagy helyet.

Bármilyen típusra is van szükségünk, érdemes több márkát összehasonlítani, és azok közül választani, melyek számunkra a legmegfelelőbb, nem csak dizájnban, hanem praktikusságban is.

Testvér babakocsi

A testvér babakocsi rendkívül hasznos, ha ikreink születnek, illetve akkor is, ha gyermekeink kis korkülönbséggel születnek.

A testvér babakocsik két mózeskosárral, vagy két üléssel rendelkeznek.

Ez a családnak jóval egyszerűbb és a gyermekek számára is kényelmesebb.

Kezelése eléggé bonyolult és az ára is jóval magasabb, mint az egyes baba kocsi típusoké,de a legfontosabb előnye az, hogy mindkét gyermekünk egyszerre szállítható vele.