Babakocsi vásárlási tanácsok

A babakocsi vásárlás az egyik legnagyobb költség gyermekvállaláskor, illetve a legnagyobb dilemmát is okozza a szülőknek, hiszen rengeteg típus közül választhatunk.

Ezért nagyon fontos hogy átnézzük a kínálatot, és úgy döntsünk, ami árban és minőségben is megfelelő számunkra. Tévhit, hogy ami a legdrágább az a legjobb is.

A legfontosabb szempont a baba egészsége és kényelme, másodsorban, hogy mérlegeljük, hogy milyen terepen fogjuk a babakocsit használni, illetve praktikus legyen számunkra.

A babakocsiban gyermekünk sok időt tölt, és ha megfelelő minőséget választunk, akár több generáció számára is használható a járgány.

Ez az oldal azért készült, hogy segítsünk Önöknek a döntésben, hogy melyik babakocsi lehet az, amely az Önök számára a legmegfelelőbb.

Figyelembe vettük a biztonságot, az élettartamot, a praktikusságot egyaránt.

Nézzük meg együtt, mi az amik közül érdemes lehet választani.

Elsőként fontos tisztázni, hogy milyen típusú babakocsikat ismerhet meg az oldalunkon.

Felmérésünkben összesen 4 kategóriát különböztetünk meg, amelyek mindegyike más funkciót tölt be életünkbe.

Nézzük meg először a manapság legnépszerűbb babakocsi típust – a kombinált babakocsit, amely mózeskosárból, sport babakocsiból és babahordozóból is állnak.

Megismerhetjük a sport babakocsit, amely akkor a legideálisabb, ha a gyermek ül benne, ezeket a kocsikat használjuk a legtovább, hiszen gyermekünk akár 3-4 éves koráig is használhatja, illetve külön kategóriába sorolható a testvér – iker babakocsi is.

Kombinált babakocsi

Az utóbbi időkben nagyon elterjedt a kombinált babakocsik vásárlása, a legtöbb szülő nem vásárol külön sport babakocsit, hanem kombináltat választ.

Ez a típusú kocsi csecsemőkortól egészen addig kielégíti szükségleteinket, amíg gyermekünk nem tud hosszabb távokat lesétálni egyedül, ezt a legfőbb előnyei közé sorolnám, hiszen hosszú távon lehet használni.

Ennek a típusú babakocsinak is vannak hátrányai, mint például az, hogy nagy súlyú illetve kis tere van.

A mózeskosarat a babánk kb 5-6 hónapos koráig tudja csak használni. Fontos tudni, hogy vannak olyan típusú kombinált babakocsik is, amelyeknek a felfüggesztései gyengébbek.

Ez azt jelenti hogy ebben a típusú babakocsiban nem nagyon lehet elringatni a babát, sokan vannak akik oldalra próbálják hintáztatni,viszont ez a kocsi szerkezetének nem tesz jót.

Ennek a kocsinak magasabb az ára, viszont azt fontos tudni, hogy ezért az összegért egy egész szettet kap meg a vásárló, nem csak egy adott típust.

Kombinált babakocsi árak

Kinderkraft Prime 3 az 1-ben black

Petite&Mars Grand II Platinum Indigo 3 az 1-ben

Kinderkraft 3 az 1-ben XMOOV Grey

Sport babakocsi

Amikor gyermekünk eléri azt a kort, amikor már biztonságosan tud ülni, szükségünk lesz egy sport babakocsira, elhagyhatjuk a mély babakocsit. Ez a típusú kocsi körülbelül 6 hónapos kortól használható, az pedig változó, hogy meddig.

A családok általában a gyermek 3-4 éves koráig szokta használni, ameddig nem tud még hosszú sétákat megtenni csemeténk, de mégis szeretnénk vele pl. kirándulni, vagy ha hosszabb utazásra készülünk, akkor is praktikus lehet.

Ebben a típusú kocsiban akár az ülés magassága is állítható, illetve a hát – és lábtámlát akár fekvő helyzetbe is be tudjuk állítani, így aludni is kényelmesen lehet benne. Ezt a fajta kocsit jelentősen hosszabb ideig használjuk, ezért itt még fontosabb olyat választani, ami akár 3-4 évet is kibír, illetve ha több gyermeket szeretnénk, akkor a következő vagy az utána következő gyermek is tudja használni.

Sport babakocsik közé soroljuk az úgynevezett „golf babakocsit” ami könnyen összecsukható, könnyű, nem foglal sok helyet, viszont a gyermek nem fogja benne jól érezni magát.

A sport babakocsi nem csak sétákra alkalmas, mint a mély babakocsi, hanem kirándulni, utazni tudunk vele, van néhány típusú kocsi amelyet a repülőgépre is fel lehet vinni, így megkönnyítve a gyermekkel való utazásunkat.

Ennél a típusnál még fontosabb figyelembe venni a család szokásait. Fontos tudni, hogy tömegközlekedéssel utazunk-e, mert ha igen, akkor lényeges, hogy egy olyan kocsit válasszunk, amelyet könnyen össze tudunk csukni, illetve nem nehéz, mert nem mindegyik tömegközlekedési eszköz „babakocsi kompatibilis”.

Ha sokat járunk kirándulni, erdőbe túrázni, olyan helyre, ahol nincs aszfalt, térkő, akkor fontos, hogy egy stabil babakocsit válasszunk, amely stabil, rugalmas a felfüggesztése, illetve felfújható kerekei vannak, minél nagyobb a kerék, annál jobb. Érdemes fékekkel felszerelt kocsit választani, ha gyakran járunk olyan helyekre, ahol „dimbes – dombos „ területek vannak.

Figyelembe kell venni, hogy hol élünk, családi házban vagy lakásban, esetleg nem a földszinten és nincs lift sem a házunkban, akkor is fontos, hogy olyan kocsira essen a választásunk, amely könnyű és nem foglal nagy helyet.

Bármilyen típusra is van szükségünk, érdemes több márkát összehasonlítani, és azok közül választani, melyek számunkra a legmegfelelőbb, nem csak dizájnban, hanem praktikusságban is.

Sport babakocsi árak

CHICCO Multidide sport babakocsi – Light Grey

VALCO SNAP 4 BLACK TAILOR MADE SPORT

VALCO TREND SPORT TAILOR MADE, charcoal

Futó babakocsi

A rendszeres mozgás mindenki alapigénye és ezt nagyon megnehezítheti az, amikor drága gyermekünk megérkezik a családba. Ilyenkor mindent kicsit háttérbe teszünk de idővel ha ügyesek vagyunk szépen beépíthetjük akár a rendszeres mozgást is a kár a kicsi jelenlétében is.

A futó babakocsi pontosan egy ilyen lépésben segít, hiszen a rendszeres napi futást összekötheted a kicsi szabad levegőre vitelével ezáltal már igen pici kortól megszoktathatjuk gyerekünkkel azt, hogy bizony néha megkell mozgatnunk magunkat a friss levegőn.

Ezek a speciális babakocsik abban különböznek a hagyományos babakocsiktól, hogy jóval nagyobb alapterületűek és 3 kerekűek, ezáltal jóval stabilabb utazást biztosítanak a kicsi számára.

Szaladáskor vigyáznunk kell, hogy olyan felületen mozogjunk ahol nem eshet bántódás, így kerüljük a durvább terepeket, de például a városi parkban vagy egy szaladásra kijelölt tágas helyen nyugodtan beüzemelhetjük a futás plusz babakocsizás kombót.

A futó babakocsik 150-250 ezer forint között mozognak, szóval valamivel drágábbak mint egy korszerű új babakocsi ez egyes helyzetekben hátrány is lehet.

A kialakításuknak köszönhetően viszont támogatják a rendszeres mozgást és így akár az apuka esti futása vagy az anyuka délelőtti gyorsabb mozgása is könnyebbé és ötletesebbé válhat. Arra ügyelnünk kell, hogy olyan korú kisbabák esetében vásároljunk ilyen babakocsit akik már képesek maguktól ülni és kifejezetten ügyeljünk a biztonsági tényezőkre.

Fontos infó lehet az is, hogy nem minden háromkerekű kocsi futó babakocsi, szóval ha egy olcsóbb és meglepően jó specifikációkkal ellátott darabot látsz, lehet hogy csak egy sima háromkerekűről lesz szó és nem alkalmas valójában a babakocsi futásra.

A termékleírásában szerepelnie kell a babakocsinak, hogy használható futásra és görkorcsolyázásra, csak ezeket a termékeket használd futásra a többi erre alkalmatlan és teljesen más célt szolgálnak.

Futó babakocsi árak

BABY JOGGER City Elite 2 – Carbon

BABY JOGGER City Elite ANNIVERSARY

OUTnABOUT NIPPER Sport black

Testvér babakocsi

A testvér babakocsi rendkívül hasznos, ha ikreink születnek, illetve akkor is, ha gyermekeink kis korkülönbséggel születnek.

A testvér babakocsik két mózeskosárral, vagy két üléssel rendelkeznek.

Ez a családnak jóval egyszerűbb és a gyermekek számára is kényelmesebb.

Kezelése eléggé bonyolult és az ára is jóval magasabb, mint az egyes baba kocsi típusoké,de a legfontosabb előnye az, hogy mindkét gyermekünk egyszerre szállítható vele.

Elektromos babakocsi

Az elektromos babakocsi talán az előbb említett futó babakocsi ellentéte abból a szempontból, hogy kevesebb fizikai terhelést vesz igénybe, még egy átlagos babakocsinál is a benne található rásegítéses motornak köszönhetően.

Egyre nagyobb népszerűségre tesz szert ez a típus hiszen a nagyobb emelkedőknél igen is jó segítség lehet főleg ha a fizikumunk valamilyen okból nincs a toppon.

Az egyik legjobb funkciója ezeknek a kocsiknak, hogy úgy képesek megtartani a kerekeket emelkedő esetén ahogy egy automata sebváltós autó teszi emiatt a gyors megállások, például mikor kiesik valami a kezünkből vagy a szatyorból könnyebbé és biztonságosabbá válnak.

Ha olyan helyen lakunk ahol sok a dimbes-dombos felület akkor nagyszerű segítség lehet egy ilyen babakocsi, a kényelmes és biztonságos babakocsizás érdekében.

Főleg azoknak ajánljuk akik egyedül vágnak bele a babakocsizásba hiszen szinte egy másik embert helyettesíthet egy ilyen szerkezet.

Ez a megoldás 300-400 ezer forintba kerül viszont egy extrém terepviszonynál sokat segíthet ráadásul a second hand piacon szinte azonos áron tovább adható.

Tekintsük erre is úgy, mint egy befektetés a biztonság érdekében és a dombos, kavicsos, emelkedős útszakaszok könnyebb legyőzésében.

Nyaralás esetén is segíthet egy ilyen babakocsi, hiszen a homokos tengerparton való haladásban is segít sőt igazából bármilyen terepről is legyen szó, garantáltan megtapasztalhatjuk azt, hogy milyen érzés amikor állandó segítséggel kell taszítanunk a babakocsit.

A nehéz könnyűvé válik általa ami igen csak nagy szó a gyermeknevelés közepette.

Hátrányként szolgálhat az ár mellett az, hogy ezek a babakocsik jóval nehezebbek szóval pl a 4-edikre felcipelni már nem lesz olyan jó buli.

Ha nagy kertes házatok van és a környék utcáin használnád akkor viszont nagyon jó választás lehet.

Babakocsi márkák

Jané babakocsik:

1932 óta gyárt babakocsit a világ legkeresettebb márkája a Jané. A Spanyolországból származó vállalkozás szabadalmaztatta többek között az újszülöttek számára szóló babakocsikat és jelentős eredményeket produkál az Epic, Muum, Crosswalk és Rider stílusú babakocsik piacán. Fontos szempont termékeikben a multifunkcionalitás, ezért úgy találhatsz termékpalettájukon amúgy igen csak ízléses design-al rendelkező babakocsit, hogy az közben mózeskosárként is funkcionálhat vagy akár gyerekülésként is az autóban. A gyönyörű külalak és a prémium minőség tökéletes kombinációját adják amely így páratlan babakocsi élményt nyújt szülőnek és gyereknek egyaránt.

Baby Design babakocsik:

Az ergonomikus kialakítás és a megbízhatóság zászlóshajójaként van jelen a babakocsi piacon a Baby Design márka, mely Lengyelországból származik és jó ideje keresett márkának tekinthető Magyarország szerte is. A vásárlóbarátságáról számtalanul tanúbizonyságot tett ez a márka, ugyanis a kezdetekben egy külön felületet hoztak létre a szülők számára, ahol meglátásaikat, észrevételeiket oszthatták meg a gyártóval a termékeikkel kapcsolatosan melyeket nem csak elolvastak hanem végül komolyan is vettek ezáltal egy olyan felhasználó barát megoldásokkal tűzdelt termékcsaládot hoztak létre mely mára egy domináló egységgé tette a Baby Design-t a babakocsi piacon. További különlegesség és előny a Baby Design-nál, hogy felfújható kerekekkel adják a babakocsit mely így extrán kényelmes lesz a baba számára ráadásul bár nem a legolcsóbb kategória, cserébe olyan minőséget produkál melytől garantáltan eláll a szavad. A minőség mellé jár az is, hogy így akár a következő gyerek hű társa is lehet a babakocsi, mely így összességében már nem is tűnik olyan rossz befektetésnek.

Maclaren Quest babakocsik:

Itthon méltán közkedvelt és ismert márkáról beszélhetünk melyet főként a megbízhatóságának és egyszerű kialakításának köszönhet. A Maclaren Quest ugyancsak nem a legolcsóbb babakocsik közé tartozik cserébe viszont tartós anyagokból készült ráadásul számtalan multifunkcionális termékük is van melyek mind a különleges igényeket hivatottak kielégíteni. Fedezd fel a Maclaren Quest kínálatát és találd meg a számodra legmegfelelőbbet!

Espiro babakocsik

Egy újabb lengyel csodát szeretnénk bemutatni, mely mindamellett, hogy külalakjvával viszi a prímet talán a legmegbízhatóbb is ingadozó időjárás esetén. A vízállóságból csillagos 10-est érdemlő babakocsikkal igen csak nagy népszerűségre tett szert ez a márka mely országunkban is és a világon is a prémium babakocsik piacán foglal joggal helyet. Az ultraibolya sugárzás ellen UV50+ technológiával rendelkező anyagból készülnek az Espiro babakocsik melyek így a nap káros sugaraitól is védik kicsinyünket. Ha egy gyönyörű babakocsit keresel amely esőben sárban és a legnagyobb kánikulában is a legjobb barátja a kicsinek akkor az Espiro lesz a legjobb választás számotokra.

Bugaboo

Ha egy olyan babakocsit keresel amit szinte bárhová magaddal vihetsz és bármilyen terepen és élethelyzetben magad mellett tudhatod, akkor a Bugaboo kínálatát mindenképp ajánljuk figyelmedbe. A nagyvárosi élethez leginkább passzoló modelleket kínálja a Bugaboo, kínálatában pedig igen csak változatos babakocsikat találhatsz, ha szereted a kihívásokat és az izgalmakat akkor mindenképp keresd meg ezt a márkát.

Concord babakocsik

Gyermekbiztonsági szempontból az egyik legerősebb belépő sem maradhat le a listánkról. A Concord multifunkciós babakocsik 1978 óta örvendeztetik meg és könnyítik meg az elfoglalt és leterhelt szülők életét biztonságos babakocsikkal. A német vállalat különös figyelmet szentel a biztonságra, emiatt könnyen ismerős lehet a gyerekülések piacáról is a márkanév. Kompakt kis babakocsiik nagyon jól összecsukhatóak, emiatt akár egy kisebb autóval is kényelmesen szállíthatóak. Felfüggesztése és kerekei kialakítása miatt kiváló babakocsi terepre is a Concord bármelyik típusa, valamint a biztonságosság mellett igen csak kényelmes babakocsik. Ha a komfortot és a biztonságot keresed a Concord megadja neked.

MammaKiddies babakocsik

A legjobb ár/érték arányt képviselő márka Magyarországon, mely egyben a legkülönlegesebb formájú termékeket is képviseli. A babakocsikat kizárólag a fogyasztói visszajelzések alapján építik így a fogyasztói igényeknek megfelelő termékeket hoztak létre. Ha egy praktikus, könnyen hordozható, multifunkcionális babakocsit keresel a MammaKiddies jó választás lehet, ráadásul szinte termelői áron megvásárolhatod az országban.

Chipolino babakocsik

Babaápolási termékekről is ismerős lehet a Chipolino márkája, hiszen a bolgár cég a kiváló minőségű és nagy népszerűségnek örvendő babakocsik mellett a babák más életterületén is a maximum segítséget nyújtják. Számtalan típusú és profilú modelljükkel szinte az összes babakocsi piacot uralják. Világszinten ismert és kiváló minőségű babakocsikról beszélünk melyeket évek során fejlesztettek a leges legjobbá. Szeretik a praktikusságot átadni a termékeiken keresztül ezért a legtöbb babakocsijuknak levehető és mosható huzata van. Ezzel akár tíz évig is jól működnek hiszen könnyebben eladható a tiszta babakocsi majd vagy akár több egymást követő gyerek is használhatja a családban, bármiféle gond nélkül. Jellemző rájuk, hogy a mózeskosaras megoldást használják, az-az a régi hagyományos babakocsik formavilágát követik. Ha klasszikus beállítottságú vagy esetleg szeretnéd bebiztosítani a babakocsi ügyet hosszú időkre egy jó minőségű babakocsival akkor a Chipolino lehet a te márkád!

Anex babakocsik

Ha minőségi anyagból minőségi összeszerelésű babakocsit szeretnél a pénzedért, az Anex termékei garantáltan megadják ezt az élményt neked. A prémium minőségű babakocsik mindamellett, hogy biztonságosak, ergonomikusak és tartósak, az áruk sem a legkevesebb ám cserébe egy igazi akár egész család számára megfelelő babakocsit kapsz amelyet az összes kisgyerek kiülhet a családból.

Lorelli babakocsik

A Lorelli hazánk egyik nagy kedvence, mely közel 1000 terméktípussal örvendezteti meg a babakocsik iránt böngészőket. Élénk, gazdag színvilág jellemzi termékeiket (biztos, hogy nem kevered majd össze őket a babakocsiparkolóban), melyek különlegessé és vidámmá teszik a babakocsikat. Ha fontos a külalak, és szeretnél egy igazán trendi babakocsi mögött sétálni, akkor a Lorelli lesz a legjobb választás számodra. Divatos és mindig üde megjelenést biztosítanak a Lorelli termékek, ráadásul árazásban is úgy pozícionál a gyártó, hogy a lehető legelérhetőbb legyen bárki számára a Lorelli babakocsi. A legtöbb modell egy óriási bevásárló kosarat is tartalmaz, így tökéletes lehet a babakocsi arra is, hogy a gyors bevásárlásból származó termékeket elhelyezzük egy elkülönített részen benne.

Milyen szempontok alapján válasszuk ki a megfelelőt?

Most, hogy az összes babakocsi típust nagy vonalakban érintettük, feltevődik a kérdés, hogy na de még is számodra (mármint a baba számára) melyik lesz a legmegfelelőbb?

Első sorban a kor alapján választunk babakocsit, hiszen nagyon fontos, hogy a kicsi tud-e már ülni vagy még nem.

Ha egészen picinek választunk babakocsit akkor fontos, hogy olyan legyen amelyiket teljesen lelehet fektetni.

Erre például a legtöbb sport és futó babakocsi nem képes, azok a későbbi szakaszokban lesznek hasznosak.

A biztonságosság talán a legfontosabb, az EN 1888 európai szabványnak megfejelő babakocsit érdemes választani amely garantálja, hogy: a babakocsi nem tartalmaz éles éleket, kis hézagokat, a felületi festés és lakk nem mérgező a gyermek számára, a gyermekrész nem tartalmaz olyan elemet amitől megfulladhat a gyerek (laza szövet, töltőanyag, szálak, kis műanyag elemek), működik a fék, biztonságos biztonsági öv.

A babakocsi teherbírása is fontos tényező lehet pláne, ha ikreknek vásárolunk hiszen az általában 15 kilogramm teherbírású babakocsik még lehet hogy nem lesznek elég masszívak két gyerek számára, ezért érdemes ezt a szempontot úgy kezelni, hogy akár döntő erőssége is legyen a választáskor.

A babakocsi súlya is fontos tényező, hiszen cipelni a babakocsit igen csak kín lehet, főleg ha jó sok kilós, ráadásul a babát is fogni kell közben szóval jó a praktikusságra is hajtani, vagy olyan helyet találni a babakocsinak ahol biztonságosan és könnyen tárolhatjuk.

A kerekek átmérője azért fontos tényező, mert ha kicsit durvább a lakónegyedünkben lévő talaj vagy nem olyan friss a járda esetleg a parkban elég köves az út, akkor egy nagyobb átmérőjű kerekekkel ellátott babakocsi sokkal jobb választás lesz, hiszen az könnyen megbirkózik majd a nehezebb terepekkel is.

Ha már a kerekeknél tartunk a fékrendszer is fontos rögzítőfék nélkül ne vásároljunk még használtan se babakocsit.

A legjobb ha a fogantyún van a fékkar felszerelve így bármilyen helyzetben lefékezheti a babakocsit.

Fontos lehet továbbá a babakocsi anyaga is, hiszen a tisztítás nem egyszerű főleg egy olyan jármű esetében amit külső hatások érnek, mint a por vagy pollen.

Ha hosszútávon megbízható és jól eladható babakocsit keresünk érdemes olyan anyagot választani amelyik könnyen tisztítható.

Környéktől függően fontosak lehetnek a tartozékok is, hiszen babakocsihoz járhat: ital-tartó, pult a gyermek előtt, karfa, szúnyogháló, esővédő, lábzsák, kézmelegítő a fogantyúra, napernyő és árnyékoló valamint adapterek autósülésekhez, hordozók rögzítéséhez.

Ez életstílustól és földrajzi elhelyezkedéstől függő lehet, szóval ezeket mind úgy válogassuk meg, hogy igényeinket lefedje.