Pihenőszék – Ringatószék

Legjobb pihenőszékek és ringatószékek

Pihenőszék – Ringatószék

Pihenőszék – Ringatószék választás

A mai kismamák, anyukák körében szinte a babakelengye része a pihenőszék, ringatószék. A gyártók termékpalettája nagyjából végtelen (kis túlzással) de valóban nehéz a választás, mert ezeket a székeket sem csak 1-2 hétre vásároljuk, hanem hosszabb távon tervezzük a használatukat, persze ezt az is befolyásolja, hogy gyermekünk szeretni fogja-e, avagy sem, mivel minden kisbaba más.

Talán azért örvendenek ezek a székek nagy sikernek, mert az anyukák örülnek annak, ha pár percre letudják tenni kisbabájukat és ez idő alatt eltudnak indítani egy mosást, megtudják keverni az épp készülő ételt a konyhában, és még sorolhatnám, hogy az édesanyák pár perc leforgása alatt mi mindent eltudnak intézni. Egy pihenőszék praktikus, mert igazából bárhová magunkkal tudjuk vinni, nem foglal nagy helyet, mint például egy babakocsi, vagy egy járóka, így a lakásunk bármely szegletében letudjuk tenni bele biztonságosan a gyermekünket, és bármit csinálunk fél szemünk mindig rajtuk lehet.

Mint, ahogy azt már említettem, a kínálat szinte végtelen, a gyártok szinte versenyeznek egymással. Mit építsenek bele, mit nem, mit vegyenek ki, mi az ami hasznos lehet a baba számára. Ezért van az, hogy már egészen az olcsó termékektől, megtalálhatjuk a drágábbakat is. Léteznek már olyan fejlett ringatószékek is, amelyek szimulálják a karban ringatást is, alkalmazkodnak a növekvő csecsemőhöz, később akár már etetőszéknek is tudjuk használni. Olyanokkal is találkozhatunk, amelyek különböző dallamokat játszanak, izegnek mozognak, hogy minél több inger érje gyermekünket. Számos édesanyától hallottam már, hogy a rezgőszék hasfájós babáknál nagy segítség volt.

Ezek után felmerülhet a kérdés, hogy milyen pihenőszéket vásároljunk. Melyik lehet számunkra a legmegfelelőbb.

Ezt a babakelléket is éri rengeteg kritika, mint ahogyan más terméket is, de az orvosok egyöntetű véleménye alapján az a legoptimálisabb ha gyermekünk maximum egy nap 1, 1,5 órát tölt el a pihenőszékben.

Vannak klasszikus pihenőszékek. Ezeknek a székeknek a maximum teherbírása 18 kg. A felszereltsége egy jó minőségű párnázással kezdődik, 3-5 pontos biztonsági övvel folytatódik és egy különböző játékokkal ellátott játékhíddal rendelkezik.

Találkozhatunk vibráló és interaktív ringató székkel is. Ebben a székben is jó minőségű párna található, illetve biztonsági öv és játékokkal ellátott játékhíd is található a széken, ez annyiban más mint egy klasszikus pihenő szék, hogy elemek látják el energiával és automatikusan ringatja a babát, altató dalokat játszik le illetve fényjátékokat is tudunk használni. Ezeket a székeket nagyjából 6 hónapos korig lehet használni, mert a teherbírásuk már nem olyan jó, mint egy klasszikus pihenőszéké.

Említésre méltó még a multifunkciós pihenőszék, találkozhatunk kettő az egyben három az egyben de akár 5 az egyben jelöléssel is. Ezekben már alapvető, hogy dalol, ringat, rezget, de többfunkciósak, lehet belőlük akár etetőszéket is alakítani.

Pihenőszék – Ringatószék árak