Sportkamera vásárlása

Az akciókamerák egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek napjainkban hiszen a legizgalmasabb pillanatokat a nyaralás közbeni szörfözéstől egészen a téli sízés okozta örömökig bármit megörökíthetünk.

A sportkamerák a legtöbb elektronikai cikkhez hasonlóan megszámlálhatatlan adattal rendelkeznek és egyre nehezebb kiválasztani az ideális darabot számunkra. Viszont nem kellene minden ember értsen ezekhez, éppen ezért mi megmutatjuk, hogy mi az a pár valóban hasznos szempont melyekre figyelve az igényeidnek megfelelő sportkamerát tudsz választani.

Az első és legfontosabb szempont a kamera tárhelye. Érdemes olyan készüléket választani amelyiknek van saját memóriája, de van SD kártya bemenete is. Ez jól jöhet akkor is, ha az SD kártyát esetleg otthon felejtjük, de azért is jó, mert ha netán megtelik a kamera tárhelye akkor könnyedén tudunk még rögzíteni az SD kártyára is. Általában a saját tárhelyre 1-2 óra jó minőségű anyagot tud tárolni a sportkamera, ha ennél többet szeretnénk videózni akkor érdemes lesz befektetnünk egy SD kártyába is.

A második szempont az akkumulátor, hiszen hiába tudunk 8-9 óra anyagot felvenni a géppel ha az képtelen kibírni azt üzemidővel. A felbontás is közrejátszik, 2021-ben már alap, hogy legalább full HD-ra legyen képes a sportkameránk. A zoom is fontos tényező, ám korántsem annyira mennyire a gyártók annak gondolják. Jól hangzik az akár 50x-os digitális zoom és az ember egy pillanatra már el is hinné, hogy a digitális zoommal majd nem fog zajos lenni a kép, de ez egyáltalán nincs így. A valóságban elég egy 10-15x zoomot használnunk szóval ennél a résznél mindig legyünk óvatosak. A kamera súlya is fontos lehet, főleg ha bukósisakra szeretnénk rögzíteni, mert ha túl nehéz a kamera akár a sportteljesítményben is befolyásolhat bennünket. A mai sportkamerák már rendelkeznek érintőképernyővel is, ez hasznos lehet a gyors visszanézésekkor a belezoomolásokba valamint a könnyű kezelhetőségbe. Érdemes olyan képernyővel ellátott modellt választani amelyik a napfényben is jól látszik például a LED megvilágítású képernyők erre esélyesebbek.

Amennyiben ez nem fontos szempont számunkra és mindig csak utólag nézzük vissza a videókat, vagy a laptopunkon, akkor ezt a szempontot is figyelmen kívül lehet hagyni és inkább a teljesítményben és üzemidőben jobb készülékeket választani. Fontos, hogy jó rögzítést tudjunk biztosítani a kamerának szóval az ehhez szükséges kiegészítők is mérvadóak lehetnek a vásárlásnál. Fontos dolog még a hangfelvevő eszköze a kamerának, hiszen a gyenge minőségű hanggal társult videó már nem ér annyit, mint egy jó hangminőségű és éles képpel ellátott felvétel. Ha ezekre a szempontokra figyelünk és az általunk említett szempontokat figyelmen kívül hagyjuk, akkor a vásárlásod valószínűleg az igényeidnek megfelelő lesz és jó ár/érték arányú terméket fogsz választani.