Autós kamera vásárlás

Az autókamerák elterjedése és exponenciális fejlődése nem véletlen, hiszen mindamellett, hogy egy igen csak hasznos eszközről beszélhetünk, mára már akár egy élményfilm minőségű videóanyagot is készíthetünk vele a megtett utunkról szóval népszerűsége kétségtelen.

Az autókamerák legjobb előnye, hogy ha esetleges baleset vagy incidens történik az utazás során, a kezünkben lesz egy olyan bizonyíték mely sorsdöntő lehet egy biztosítónál vagy egy rendőrségnél, ezáltal még inkább bebiztosítjuk magunkat, hogy esetleges kár esetén megtérüljön a kárunk.

Sajnos számtalan esetben előfordul, hogy a biztosító nem fizet, mert nincs elég bizonyíték, de ettől már nem kell félned, ha beszerzel egy autókamerát. A legfontosabb szempont ami szerint autókamerát választunk az a felbontása, hiszen a későbbi videófelvételt ennek függvényében is tudjuk majd felnagyítani és élvezni, ha esetleg egy jó kis trip videót készítünk vele mondjuk a Mátrán vagy a Balaton körül.

Felbontásban nyugodtan választhatunk egy jobb minőségű full HD-s modellt, a 4k-s kamerákkal az a gond, hogy nagyon sok helyet foglal az általuk készített kép és hiába a szuper minőség, nem fogjuk győzni cserélgetni az SD kártyákat a készülékben. A full HD elegendő lesz amennyiben egy megbízhatóbb márkát választunk.

A kamera érzékelői is fontos tényezőként lépnek fel, ezek lehetnek CCD érzékelők vagy CMOS érzékelők. A CCD nagyon kicsi zajszíntű felvételt készít, viszont jóval nagyobb teljesítmény szükséges hozzá emiatt akár fel is melegedhet a kameránk, valamint a fogyasztása is nagyobb.

A CMOS érzékelők ezzel szemben sokkal strapabíróbbak és nem fogyasztanak annyit, cserébe kicsit zajosabb képet kapunk valamint az interferenciára is érzékenyebb modellt kapunk mint a CCD érzékelővel ellátott kamerák.

Ha megtehetjük, válasszunk GPS-el ellátott modellt, mely így az autónk sebességét és földrajzi helyét is feltünteti a videófelvétel két sarkában ami ugyanúgy fontos lehet egy-egy közúti balesetnél, de izgalmasabb képet ad arról is, hogy épp hol járunk amikor a gyönyörű tájat videózzuk ami az autó elé tárul. Fontos kisujjszabály, hogy a kamera tárhelyét nem használjuk rögzítésre, hanem külső SD kártyát helyezünk be, két okból: több helyünk lesz a videófelvétel számára valamint ha elkérik tőlünk a videóanyagot elég csak az SD kártyánkat odaadnunk.

A kamera a saját memóriáján tárolja a software-t ami futtatja a rajta lévő funkciókat, érdemes azt békén hagyni.

Ha teheted válassz olyan kamerát ami éjszakai móddal is rendelkezik, hogy az éjjeli útviszonyok és szép esti panorámák is megörökítésre kerülhessenek. Ne válasszunk akkumulátoros vagy elemes modelleket, hanem csatlakoztassuk az autóhoz. A legtöbb modell a motor bekapcsolásával válik aktívvá, érdemes ilyen modellt választanunk. Ha szeretnénk választhatunk hátsó kamerát is, hogy a követőtávot is ellenőrízni tudjuk a mögöttünk lévő részéről valamint a tolatásban is segítséget adhat.

Tudnod kell azt is, hogy ha a kamera tárhelye megtelik akkor az nem áll le, hanem a kronológiailag legrégebbi felvételekre ráveszi az újat, szóval minden nagyobb utazás után érdemes a memóriáját kiüríteni, az-az az SD kártyáról feltölteni számítógépre az anyagot. Választhatsz ma már olyan készüléket is, amely wifivel ellátott, ezeknek nincs képernyője, hanem a telefon képernyőjét használhatod a monitorizálásra.