E-book vásárlás

Ahány e-book annyi féle a mai e-book piac meg hemzseg a rossz választásoktól. Ahhoz, hogy a megfelelőt találja meg az ember mára már jobb, ha elővigyázatos hiszen könnyen előfordulhat főleg első vásárlásnál tapasztalatlanságból adódóan, hogy nem a megfelelő készülék kerül a markunkba.

Alapvetően az e-book nem egy bonyolult szerkezet, viszont vannak olyan fejlesztett verziók belőle melyek kecsegtető tulajdonságokkal jelentkezhetnek. Nincs is rosszabb érzés, mint mikor beszerez az ember egy ilyen kütyüt és rá két hétre egy barátjánál meglát egyet aminek kétszeres üzemideje van és ráadásul sokkal több jó funkciója is mindemellett árban alig volt több, mint a mi egyszerű modellünk.

Ahhoz, hogy elkerüljük az ilyen és hasonló vásárlási bakikat összeszedtünk pár szempontot nektek amit haladéktalanul nézzetek meg a kiválasztott e-book-on.

A vásárlás függ első sorban attól, hogy milyen típusú fájlokat fogunk futtatni az olvasón, ugyanis, ha PDF formátumokat fogunk leggyakrabban használni, érdemes lesz egy nagyobb képernyős modellt választanunk, hiszen a PDF-eket nem lehet nagyítani olyan szépen. A magyar könyvek 95%-a epub és mobi formájú ha ez a cél, hogy magyar könyveket olvass akkor egy 7 inches modell bőven tökéletes lesz számodra.

Kijelző típusát tekintve csak egy dolgot nézz: legyen Carta technológia benne, hidd el hosszútávon meghálálja a szemed. Vannak gyengébb Pearl technológiás gépek is, de hosszútávon úgy is Cartára fog esni a választás, szóval érdemes egyből a jóra bökni. Döntsd el azt is, hogy szeretnéd-e hogy legyen háttérvilágítása a gépnek, hiszen ha anélkülit veszel valóban sötétben olvashatatlan gépet fogsz kapni.

Érdemes olyat venni melynek kikapcsolható világítása van így mindkét funkciót bezsebelve. A súlya is fontos a készüléknek, hiszen egész végig tartanod kell a kezedben amíg olvasol. Minél nagyobb képernyőt választssz ez annál nagyobb súllyal is fog járni ami bizonyos esetekben fontos lehet.

Néztük mostmár a külsejét az e-book-nak itt az ideje, hogy a belső szépségeit is feltárjuk. Tárhely szempontjából nem kell túlzásokba esni egy 4 gb-os darab bőségesen elég lehet, azon közel 2000 könyvet fogsz tárolni ami még akkor is sok, ha egy életnyi időt töltesz könyvolvasással. A támogatott formátumokat mindenképp nézd meg a kiválasztott terméknél hiszen fontos, hogy legalább az epub és mobi formátumot tudja olvasni a készülék és nem árt, ha pdf-et is képes feldolgozni.

Ezeken kívül fontos a doc és rtf támogatás is. A termékek ára olyan 20-100 ezer forint között mozog, szóval ennek függvényében érdemes egy olyan 30-40 ezer forintos terméket választani amely valószínűleg egy életre elegendő lesz.

Az extrán drága modellek pl tudnak vízállóságot, ha te a jakuzzidban vagy nyaralás során a tengerparton szereted használni az e-bookot akkor érdemes lehet olyan modellt választani, viszont nem szabad elszállni valójában 2 méter mélységig vízálló termékre igen ritka esetekben lesz szükséged.

Fogd fel befektetésnek a termék vásárlását mely innentől leveszi a terhet a válladról a könyvek cipekedése miatt költözés esetén és a szemednek is jót tesz, hogy nem a laptopod képernyőjén olvasod el a több száz oldal izgalmat.