Ha az ember fej- vagy fülhallgatót keres jelenleg az interneten, akkor hamar szembesül azzal a ténnyel, hogy a választék szinte a végtelenségig terjed, hiszen megannyi új gyártó és bevált típus teng-leng a piacon viszont egyik termék leírásában sem találod meg konkrétan azt, hogy a te igényeidnek valóban megfelelő lesz-e az adott hallgató. A legelső szempont egy ilyen vásárlás esetén az, hogy mire szeretnéd felhasználni a hallgatót.

Futás közben szeretnéd élvezni a legjobb slágereket, vagy pedig kezdő zenészként szeretnéd saját szerzeményeidet jó minőségben visszahallgatni. Bármilyen lehet a felhasználásod, de valószínűleg meglepődsz majd, hogy például a futásra nem a legszexibb design-nal ellátott márkás fejhallgató lesz a legjobb társ, ahogy a legmenőbb in-ear fülesek sem föltétlen jók zenei produceri használatra.

A fej- és fülhallgatókat alapvetően két nagy rétegre osztjuk, fej és fülhallgatókra. A fejhallgatók kisebb izoláltsággal rendelkeznek ami azt jelenti, hogy a külvilág zajai ellen kisebb védelmet nyújtanak. Az in-ear fülhallgatók jóval jobbak ebben, hiszen a szilikon vagy szivacs anyaguknak köszönhetően mélyen a fülbe helyezve csak egy kis teret engednek a dobhártya és a hangszóró között, mely jóval kisebb zajszintet jelent és könnyebb is megmozgatni a a térben lévő levegőt.

Ha jó minőséget keresel ezek között a típusok között érdemes megnézned, hogy a kiválasztott terméked elvan-e látva HI-RES AUDIO értékeléssel. A japán Audio Society szabványrendszere értékeli a gyártók által kihozott termékeket és amennyiben megkapja egy adott termék ezt a feliratot az már is egy garanciát nyújt számunkra, hogy a webshoppon látható füles valóban hozza azt, amit a termékleírásában ígér.

Az in-ear-ek további előnye, hogy futás közben, vagy tömegközlekedés közben is könnyen használható, hiszen jól rögzül a fülben és nem okoz semmilyen kényelmetlenséget. Ezzel szemben, ha otthon szeretnéd élvezni a minőségi hangzást egy fejhallgató sokkal jobb választás lehet, hiszen a hangok öblössége és a megszólaló tér is jóval tágasabb emiatt sokkal teltebb hangzást biztosítanak.

Játszáshoz, filmnézéshez vagy csak a kedvenc Spotify lejátszási listád hallgatásához is ajánlottabb egy jó minőségű fejhallgató, hogyha nem fontos a mobilitás akkor a bluetooth-os modelleket is elengedheted, hiszen minek fizess többet egy olyan funkcióért amit nem használsz ki. Amennyiben szeretnél bluetooth-os technológiát azt is nézd meg, hogy mekkora aksi idővel rendelkezik a fejhallgató, hiszen ezeket legtöbb esetben még töltened is kell plusz nagyon jó minőségűt kell vásárolnod, hogy ugyan olyan hangminőséget eredményezzen mint egy jó kábeles fejhallgató.

Ha professzionális felhasználásra kell a fejhallgató, tehát szeretnél zenéket vágni, producelni akkor a monitorokat kell szemügyre venned és a hangminőségen kívül minél zártabbat kell választanod, hogy a külső zajok ne befolyásoljanak munka közben.

A vásárlói véleményeket összesítve nézd egy fülhallgató választásakor és érdemes idegen nyelvű leírásokat is megnézni amennyiben van rá lehetőséged.