Főzőlapok
A hagyományos gáz főzőlapokon kívül a mai modern konyhák számtalan alternatívát igényelhetnek amelyek az igényeinket is jobban kielégíthetik mindamellett olyan funkciókat is betölthetnek melyek megkönnyíthetik a hétköznapi főzéseket, könnyebb sütéseket. A mai világban pillanatok alatt hozzájuthatunk a kedvenc receptünkhöz a kérdés már csak az, hogy képesek vagyunk-e végrehajtani az utasításokat a leírtak alapján, hogy a kívánt eredményt elérhessük. A minőségi alapanyagok mellett minőségi eszközökre is szükségünk van, hogy elérjük a tökéletes eredményt amelyek közül az egyik legmeghatározóbb dolog lehet a főző/sütő felület. A különböző elektromos főzőlapok között is lehetnek meghatározó különbségek melyek a vásárlási döntésben befolyásolhatnak . Például egy indukciós főzőlappal akár háromszor gyorsabban is melegíthetünk egy kerámiás főzőlapnál, ám a gáz főzőlapot is kétszeresen körözi. A gáz főzőlap gyorsan melegedik és gyorsan is hűl és nem érzékeny az edények alján lévő egyenetlenségekre. A kerámia főzőlapok könnyen tisztíthatóak viszont általában lassabban reagálnak ráadásul könnyen karcolódhat a felületük amely kényesebb főzést eredményezhet. Az indukciós főzőlapok pontosan ott koncentrálják az energiát ahol érintkeznek az edénnyel ami miatt energiahasználatban sokkal hatékonyabbak kerámiából készült társaiknál, hátránya hogy nem mágnesezhető edények nem alkalmasak a használatára. Ha fontos a színe a főzőlapnak, valószínű, hogy a gáz főzőlap lesz a tuti nyerő, hiszen azok számtalan színben megtalálhatóak ellenben az indukciós vagy kerámia főzőlapokkal. Az elektromos főzőlapok mellett szól viszont az, hogy gyerekzárral elláthatóak így biztonságosabb konyhát alapoznak meg egy kisgyermekes család számára. Egy tipp a végére: Az igények alapján bármilyen típust is választasz, mindig elővigyázatosan használd a konyha legmelegebb pontját, hiszen a kellemes délutáni sütkérezés alapja a biztonság melyet a főzőlapon túl egy kis odafigyeléssel is megalapozhatunk.