Hifi és házimozi vásárlás

Ha a lakás belsejének fejlesztésére kerül a sor mindig eljut az ember arra a pontra, amikor hifi rendszert kell választania, hogy a tökéletesen kiválasztott TV tökéletes képe mellé minőségi, mozi szintű hangzás is társuljon, hiszen ki nem szereti az akciófilmek hangeffektjeit teljes valójukban megélni és ablakrezgető módon simulni a vásznon megjelenő robbanások morajába. Ám ahhoz, hogy valódi élményt kapjunk valódi pénzt is kell letegyünk az asztalra, szóval ha nem fektetünk bele ebbe az élménybe valószínű az élmény maga fogja tükrözni ezt.

Érdemes inkább kigyűjteni egy jobb rendszerre, hiszen 1-2 év múlva lecserélni egy középszerűt valójában drágább, mintha az ember türelemmel várt volna. Addig is van pár szempont amit átgondolhat az ember mielőtt a legnagyobb 16Hz hangmélységet kiadó basszusládákat megvásárolná a prospektusok ajánlásában. Elsősorban azt kell eldöntenünk, hogy mire szeretnénk használni a hangrendszert. Amennyiben főként filmezésre, akkor egy házimozi rendszert kell beszereznünk, ami tökéletesen visszafogja adni a Hollywoodi szuper filmek hanghatásait ám zenehallgatásra kevésbé lesznek jók. Ezek a rendszerek ugyanis kevésbé adják vissza jelenlétérzéket az-az kevésbé érzed majd élőnek a benne hallható zenét.

Ha szóval inkább zenélni szeretnél és ritkábban filmeket is nézni akkor egy sztereó rendszerre lesz szükséged mely így megadja a tökéletes zenei élményt oly módon, mintha a kedvenc zenekarod a nappalidban játszaná el a kedvenc dalodat. Mindez akkor történik meg, ha a hangszórókat jól helyezed el, amit kb úgy ronthatsz el legjobban, hogyha a hangszórókat a falra szereled. Akkor bizony megölöd az akusztikáját és a térérzetét is a hangfalaknak és bár azt tervezted, hogy a magazinokban látottakhoz hasonlóan jól fog mutatni a hangszóró rendszer mely a sarokban a falra van rögzítve, garantáltan tönkre teszed ezáltal az auditív élményt, márpedig egy ilyen készüléknél ez a fontosabb. Azt is fontos leszögezni, hogy érdemes akár egy két kategóriával gyengébbet venni de újan, hiszen a használt hifi rendszerek általában nem hiába kerülnek eladósorba.

Gondold csak el, ha van egy jó hifi rendszered és esetleg anyagilag is megszorulsz, mennyire szabadulnál meg pont attól a lakásban?

Na ugye, hogy semennyire, szóval az esetek nagy százalékában a használt rendszerek valamilyen későbbi fejfájással járnak, márpedig itt pont a szórakoztatás és a szórakozás a lényeg. Érdemes felmérni a szoba akusztikai képességeit, ha például kisebb szobáról beszélünk kár lesz óriási mélynyomóval ellátott rendszereket vásárolni hiszen köztudottan a mély hangok teret igényelnek és a várt élmény gyökvont változatát fogod tapasztalni a kis szobában.