Ha unod már, hogy a telefonodon található időjárás előrejelző mindig átver, vagy egyszerűen csak úgy gondolod, hogy jól nézne ki az előszobában vagy a nappaliban esetleg a konyhában egy olyan kis képernyő mely az aktuális hőmérsékletet, páratartalmat, szélerősséget és egyéb hasznos adatokat mutat, akkor neked bizony szükséged lesz egy időjárás állomásra. Ez a piac is egyre telitettebb, számtalan féle fajta modell található rajta de azt, hogy melyik fogja kielégíteni az igényeidet már kevesebb árulja el magáról. Mi segítünk pár szempont figyelembevételével bemutatni azt, hogy mely termékek lesznek a legmegfelelőbbek számodra.

A legfontosabb, hogy definiáld, mely funkciók a legfontosabbak a számodra és hogy csak pár példát vegyünk felsorolunk most párat. Léteznek vezetékes és vezeték nélküli gépek, míg az egyik korlátozott és csak egy bizonyos helyen használhatjuk vagy csak nehezebben mozdíthatjuk ezáltal kicsit kevesebb adattal képes szolgálni addig egy vezeték nélküli készülék akár 30-150 méteres hatósugarú körben képes elemezni a kinti állapotokat és a bentieket is. Egyes állomások rendelkeznek saját szenzorral a külső hőmérséklet mérésére is. Fontos a kompatibilitás is, hogy az időjárás állomás képes-e kommunikálni a meglévő eszközeinkkel, úgy hogy ha a telefonoddal szeretnéd az adatbázisát összekötni akkor szükséges lesz egy erre alkalmas szerkezet amelynek van a te telefonodra telepíthető alkalmazása. Fontos a háttérvilágítás is, hogy szeretnél-e erre extrán fizetni, hogy világító kijelzője legyen a készüléknek vagy megelégszel a sima csak nappal vagy fény forrás jelenlétében látható kijelzővel. Egy ilyen kütyü hasznos lehet számunkra, hiszen a meglévő adatforrásokhoz képest, amelyekből a telefonod vagy a Google időjárás előrejelzője táplálkozik, más adatforrásokat is felhasznál, például a helyi meteorológiai állomások adatait és így egy sokkal reálisabb összképet mutat a környezetről.

Fontos lehet, ha egy kinti grill party-t tervez az ember, hogy előreláthatólag ne egy zuhogó esőben összekapkodós délután legyen belőle. Mindemellett igen jól mutat a polcon egy ilyen szerkezet. Az árrés igen csak magas, hiszen 4 ezer forinttól akár a több tízezer forintos árazásig mindent találni a piacon, de számoljunk azzal, hogy az olcsóbb modellek nem fognak sokkal többet érni a meglévő időjárás előrejelző cuccoknál ami otthon fellelhető. A hálószobában is nagyszerű helyet foglalhat egy ilyen gép, akár ébresztőórának is használhatjuk és rátekintve azonnal láthatjuk a kinti kondíciókat és tudjuk hogyan vágjunk bele a napba.

Abban is segíthet ezáltal, hogy a reggeli telefon nyomkodós hosszú ébredéseket kiölje az ember rutinjából és egy sokkal felvilágosultabb reggelt eredményezzen.