Lassú főzőedények

A nyugatibb országokban, de főleg a tengerentúlon már rég bevett szokás a praktikus lassú főzőedények használata, míg mi itthon még mindig képesek vagyunk egy hosszú műszak után órákig a kuktát figyelgetni és azon tanakodni, hogy vajon elléphetünk-e tíz percre az üzletbe, vagy addig elfő az egész kaja. A lassú főzőedény mindamellett, hogy időt spórol meg számunkra, hiszen előre beállítható a főzési időtartam ezáltal kiszámítható a főtt étel elkészülése, a lassú főzésnek és az alacsony hőfoknak köszönhetően úgy készíti meg a zöldség és hús alapú ételeket, hogy azokból nem főnek ki az elengedhetetlen nyomelemek és vitaminok. A legtöbb típusú étel elkészítéséhez nem lesz szükséged hozzáadott folyadékra és húskészítés esetén ajánlott előpirítani a húst, a még tökéletesebb eredmény érdekében. Ebben az a legjobb, hogy hozzáadott zsír nélkül, diétásan főzhetjük és süthetjük kedvenceinket úgy, hogy a zöldség nem omlik szét és a hús mennyeien omlós lesz. Kevesebb fűszerre is lesz szükség, hiszen a lassú főzés során minden íz nagyobb hangsúlyt kap, ezáltal kisebb adag fűszerrel is elérhető ugyanaz az eredmény. Érdemes legalább 3-4 literes kapacitású edényt választani és a rozsdamentes acélt választani. Továbbá az állítható hőfok miatt sokkal precízebben végrehajthatóak a szakácskönyvekben leírt utasítások ezáltal akár gyengébb minőségű alapanyagból is kiváltható az az ízvilág amire vágyunk. Ha az életmódod gyors iramú és nagy átlagban eddig sosem volt időd otthon főzni, nagyszerű választás lehet a lassú főzőedény, melyen időzítő is van, hiszen így munka előtt beállítod a főzőt és amire hazaérsz már a legszaftosabb és legomlósabb húsfalatkák és vitaminban gazdag főtt zöldségek várnak rád. Levesek elkészítésére is ideális az edény mely által gazdagabb íz világú levesek állíthatóak elő. Ha nem szeretsz órákig az edény mellett várakozni és kavargatni és figyelni, hogy ne égjen oda semmi, akkor vezess be egy kis lassúságot az életedbe, a lassú főzőedény által mely kivárja helyetted azt az időt amit így te a szeretteiddel vagy a szenvedélyeddel tölthetsz. Főzzön az edény és te addig megterítheted az asztalt és elvégezhetsz minden más házimunkát.