Okos óra választás

Az okos órák abban a pillanatban közkedveltté váltak ahogy beléptek a köztudatba és ez nem is véletlen hiszen egy kicsi és igazán hasznos funkciókkal ellátott okos eszközről beszélhetünk mely sok szempontból megkönnyítheti a hétköznapokat.

Ha elfoglalt üzletember, ha igazi sportoló vagy minden igényre van megfelelő okos óra mely rád van szabva. Már gyerekeknek való okos órák is léteznek melyek nagyszerű biztonsági funkciókkal vannak ellátva például helymeghatározóval vagy gyors hívás funkcióval.

Ezek a gyerek órák nagyszerű ajándékként is szolgálnak hiszen egy ilyen eszköz ideális egy olyan korú gyereknek aki még nem képes egy okos telefonra vigyázni de még is jó lenne, ha távollétében a szülő nagyobb nyugalomnak örvendhetnek.

Ezzel szemben az időseknek is vannak speciális okos órák hasonló funkciókkal és egyszerű használattal. Az okos órák egyik legnagyobb és legfontosabb kategóriája a fitnesz órák és talán ez az az ágazat ami a legnagyobbat fejlődött az elmúlt években.

A fitnesz órák segítenek a pulzusunk nyomon követésében de a korszerűbb modellek akár a véroxigén szintünket is kimutatják ráadásul pontosan. Ha mindennap futsz például vagy fitnesz terembe jársz, elengedhetetlen hogy egy ilyen eszközzel monitorizáld az állapotodat hiszen így sokkal tudatosabban tudod majd az étrendedet és akár a napi mozgásmennyiséged szabályozni.

Az is jó ezekben a készülékekben, hogy számtalan funkciót rejtenek például a közösségi média felületeinktől kapott értesítéseket és üzeneteket is gyorsan megtudjuk válaszolni általuk ráadásul hívásokat is kezdeményezhetünk velük.

Fontos szempont lehet az akkumulátor hiszen a sok funkciónak köszönhetően sajnos igen csak akkumulátor igényesek ezek a készülékek.

Legalább egy napot bírnia kell egy okos órának, de ha fitnesz órát használunk lehet ez akár kevesebb érték is hiszen a legfontosabb időszak amíg mérnie kell az a mozgással töltött időszak. Az okos órák választásakor az is fontos szempont lehet, hogy legyen kompatibilis a meglévő eszközeinkkel, hogy könnyen tudjunk kialakítani egy jól működő rendszert például az okos telefonunk, laptopunk és okos óránk között.

Ha szaladni járunk és kicsit elhagyatottabb terepekre szoktunk elbarangolni akkor fontos, hogy legyen egy megbízható GPS is az órában, hogy könnyebben tudjunk tájékozódni ha esetleg besötétedne. Olyan típust is választhatsz, amelyik inkább elegáns kinézetet kölcsönöz, hiszen nagyszerűen állhat egy jó öltönnyel és igen csak futurisztikus és menő kiegészítőként funkcionálhat.

Fontos megjegyezned, hogy nem a legdrágább a legjobb szóval érdemes azért a józan észre is hallgatni, kár több százezer forintot kiadni egy órára főleg ha csak havi egyszer fogod használni. Reméljük segíthettünk és mostmár könnyebben fogsz választani okos órát magadnak.