Oldal kiválasztása

Olajsütő

Az egyik legpraktikusabb módja az olajban sütésnek nyilvánvalóan egy professzionális olajsütővel történhet meg.. Elsőre biztos ezt gondolnánk, ha olajsütőt kellene választanunk ám alaposabban feltárva a piac kínálta lehetőségeket rájöhetünk, hogy korántsem ilyen elvetemült az olajsütők világa. Ezeket a sütőket alapvetően három típusra osztjuk: elektromos, forrólevegős és gáz meghajtású olajsütők, melyek közül mindegyik jó választás lehet, ha megfelelően felmérjük igényeinket vásárlás előtt. Az olajsütők elsődleges előnye, hogy olajszag nélkül egy adag olajat többször újrahasznosítva süthetünk, szóval a legideálisabb módja a sütésnek egy kisebb háztartásban. Az elektromos olajsütők a legelterjedtebbek, hiszen remek árérték arányuk és hatékonyságuk a legtöbb alap háztartási igényt kielégíti. Hátrányuk, hogy kis kapacitásúak szóval a nagycsaládosok számára inkább unalmas várakozással eltöltött estéket mintsem kellemes közös vacsorázást fog eredményezni. A nagy kaliberű gépek a gázzal működő sütők melyek kevésbé elterjedtek főként magasabb árazásuk miatt, de egyértelmű előnyük, hogy az egész haveri társaság jól lakik egyetlen adag lesütött kajával egy ilyen olajsütő révén, szóval ha számtalanszor nálatok zajlik a terülj terülj asztalkázás, akkor egy tök jó választás lehet. A harmadik sütőtípust egy kanál olaj választja el az olajsütők kategóriájába való besorolásától, hiszen kis mennyiségű olajat és forró levegő áramoltatásával készítik meg az ételt gyakran különleges ízt kölcsönözve ami miatt gyakori választás ez a típus. A legalapabb extra a beépített termosztát, amelyet mindenképp igényeljünk hiszen a sütés hőfokát szabályozhatjuk mely által tökéletesebb lesz az amúgy is íncsiklandozó élmény. Az olajsütővel mindig teljeskörű sütés történik az-az 100%-ban sül meg a benne lévő készítmény. Fontos még az is, hogy az olajt tartalmazó tartály könnyen kivehető legyen, ezzel megkönnyítve a tisztítást és a tökéletes biztonság érdekében válasszunk automatikus kikapcsolás funkcióval ellátott gépet.