Szemlencse implantátumok

Egyre gyakrabban fordulnak elő a szemlencsét érintő megbetegedések melyekre számtalan esetben egy lézeres szemlencse műtét a megoldás. 

Bár elsőre ez igen is ijesztőnek hangozhat, valójában a mai lehetőségeknek hála idővel teljesen el is felejthetjük egykori szemműtétünket és az azt megelőző korlátozott látást.

A mai szemlencse implantátumok teljes egésszében, ha nem még erőteljesebb látást adhatnak ami minden szemlencseproblémával küszködő ember álma lehet.

A szemlencse implantátum egy olyan műlencse, mely képes helyettesíteni az eltávolított szemlencsét ráadásul típusától függően segít visszanyerni a tökéletes látást.

szemlencse implantátumok

Egyfókuszú műlencse

Az egyfókuszú műlencsék már régóta kiszolgálják a látássérülteket ám tudni kell róla, hogy egy ilyen típusú lencse használata mellett szemüveg is szükséges lehet.

Ennek oka, hogy az egyfókuszú műlencse kizárólag közel vagy távollátó lencse lehet, és mivel képtelen változtatni alakját ezért az ember vagy közel- vagy távollátó lesz általa, amit szemüveggel érdemes korrigálni.

Például ha rövidlátó a lencsénk, a távollátás érdekében szemüveget kell viselnünk és fordítva.

egyfókuszú műlencse

Többfókuszú műlencsék

Léteznek viszont ennél még praktikusabb megoldások is, a többfókuszú műlencsék melyek a mai igényeknek megfelelően akár a szemüveg elfeledésével képesek visszaadni a tökéletes látást.

Működésének érzete hasonló a multifokális szemüvegekéhez, a lencse által a távol- és közellátás is visszanyerhető, melyet speciális kialakításával képes nyújtani számunkra.

A tökéletes szemlencse implantátum kiválasztását szemészeti vizsgálat során tudhatjuk meg, ezt a terméket ugyanis nem lehet csak úgy megvásárolni.

többfókuszú műlencse

A lencsecserét a szemészetben lézeres szürkehályog műtét esetén is alkalmaznak.

A tökéletes látás visszanyerése érdekében azt tanácsoljuk, hogy szemorvosoddal konzultálj a kiválasztandó termékről.

Legyen bármilyen kényelmetlen is a szemlencse implantátum megvitatása és használata, egy jó típus kiválasztása esetén az ember a legfontosabb és legértékesebb érzékszervét nyerheti vissza mely garantáltan a világ összes kincsét is megfogja majd érni neki.

Könnyen túl teszi magát a betegségen, ha egy testre szabott megoldással élheti a mindennapokat.

Videó a műlencsékről

Videó forrása: YouTube