Szobakerékpár

A kerékpározást javarészt azért alkalmazzuk, hogy formás lábakkal büszkélkedhessünk, de valójában az egészséges testmozgás egyik legjobb formája, főleg az izületek szempontjából. Kerékpározni a legjobb érzés tud lenni, főleg ha a szabad levegőn tehetjük, de ha erre nincs lehetőségünk akkor sokkal jobb opció egy beltéri szobakerékpár, mint a városi zajban tekerni. Ha szobakerékpárokról beszélünk, alapvetően két nagy kategóriát különböztetünk meg: a hagyományos szobakerékpárt és az ergométeres szobabicókat. A szobakerékpár alapvetően kézi meghajtású (jobban mondva lábbal hajthatós) és szerkezetük egyszerű. Könnyű használni és alacsony az áruk is ám viszonylag monoton élményt nyújt. Ezzel szemben az ergométeres szobabringákban már számitógépes vezérlés található, mely megnyitja a világ kapuit előttünk, jobban mondva szinte végtelen lehetőségünk van a különböző bringázási formák kihasználására. Az állítható terhelhetőség és a számtalan fizikai adat melyet ezekkel a biciklikkel mérhetsz mind mind meggyőzőek ám talán ennél is fontosabb, hogy súlyukból adódóan sokkal kényelmesebb felhasználást is nyújtanak. Ha az ember szobabicikli vásárlásra adja a fejét fontos megnéznie elsősorban a felépítést, hiszen az összecsukható egyszerű modellektől át a stabil álló szerkezetekig választhatunk modellt, ezt a szobaméret és felhasználási szint szerint válasszuk meg. A lendkerék súlya sem utolsó kérdőjel a vásárkor, hiszen minél nehezebb a kerék annál magasabb terhelést bír meg a kerékpár és ha fejlődni kezdünk akkor garantáltan szükségünk lesz a nehezebb terhelésre. A szobakerékpár kapacitását kilogrammban határozzák meg ezért érdemes olyan modellt választani ami legalább 20 kg-al meghaladja a jövendőbeli használó súlyát.

A legtöbb modell általában a megtett távolságot, az aktuális sebességet és a hozzávetőlegesen elégetett kalóriát jelzik ki a hozzárendelt kijelzőn ám ahogy egyre drágább kategóriát választunk, akár a saját tabletünkben vagy telefonunkon is követhetjük ezeket az adatokat. A fékrendszer típusából adódóan például a mágneses- vagy indukciós fékkel ellátott modellek jóval halkabbak a mechanikus társaiknál. Amiután elhatároztad magad, hogy mi a célod a szobabringázással, garantáltan feltudod mérni ezek után az információk után, hogy melyik modell lesz a legmegfelelőbb számodra. Fedezd fel a szobabringázás örömeit és tekerj akár az Alpokat meghazudtoló körülmények között a nappalid kellemes légterében.

Gyors tipp: Ha épp egy hosszas bringa túrára készülsz például a Balaton körül, akkor a hidegebb hónapokban nagyszerű lehetőség egy szobabringával felkészülni a megmérettetésre.