Tűzhelyek

A tűzhelyek elengedhetetlen részei a konyhának, ráadásul a leghasználtabb részei is annak, szóval mindenképp fontos, hogy a megfelelő terméket válasszuk ki a felújítandó konyhánkba. A méret kiválasztása előtt érdemes lemérni a tervezett helyét a tűzhelynek, valamint a típustól függően szakembertől megérdeklődni az elektromos tűzhely esetén, hogy a lakásunk elektromos hálózata megbírja-e a kívánt terhelést, gáztűzhely esetén meg számoljunk egy kis plusz helyet a gázbeömlőnek, valamint kizárólag szakemberrel szereltessük be a tűzhelyet. A gáz vagy villany kérdésben az szól a gáz mellett, hogy könnyedén kihűl, ráadásul egy egyszerűbb és átláthatóbb koncepció ami alacsonyabb árazáshoz vezet ám a gáz minősége befolyásolhatja a sütést, ráadásul egyetlen maximum hőfoka van, nem állítható. Az elektromos ezzel szemben jól szabályozható és konstans, ám a lassan kihűlő felületének köszönhetően meg kell szoknunk a használatát. Vannak típusok melyek egy elektromos sütő résszel és gáz főzőlappal járnak, ám ezek a legdrágább modellek közé tartoznak. A tuti választás főzőlap terén az indukciós főzőlap, hiszen ez fogyasztásban is takarékosabb a kerámiás társainál ráadásul jól reagál az edények méretére viszont kizárólag mágnesezhető edényekkel használhatjuk, viszont égési sérüléseket esélyünk sincs szerezni általa. A sütőrészt vizsgálva a gáz tűzhelyek egyszerűen alulról melegítenek ritkán rendelkeznek egyéb funkcióval. Ezzel szemben az elektromosak képesek a légkeringsére és hőlégbefúvásra, grill és felső alsó sütésre egyaránt ezáltal sokkal sokoldalúbbak. Fontos, hogy ha kisgyerek is van a családban, akkor gyermekzáras tűzhelyet válasszunk, ilyen szempontból is az indukciós főzőlapok a legjobbak. Ha aggódnál esetleg egy ilyen tűzhely tisztításától (ami köztudottan a legtöbb problémát okozza) akkor válassz katalitikus tisztítással ellátott tűzhelyet, amely öntisztító tulajdonságának köszönhetően ezt a kínos kérdést is pillantások alatt megoldja egy törlőkendővel áttörölt perc után.