Televízió vásárlás

A televíziózás egykoron a szórakozás egyik legkényelmesebb és legkézenfekvőbb formáját jelentette, viszont mára már egy televízió készülék teljesen más szerepeket tölt be az ember életébe, mint annó. Az egyre fejlődő konzolvilág valamint az okos funkciók melyek mára már elengedhetetlen részét képezik a televíziózásnak teljesen más kontextusba helyezik a televízió előtt ülés fogalmát.

Ma egy TV konkrétan egy óriási képernyőnek felel meg melyet különböző tartozékaink képernyőjének használhatunk.

Aki Apple TV-t használ az jól tudja, hogy egy 4k-s sima TV bőven elegendő lesz a szórakozáshoz, hiszen a kis Apple TV készülékét rácsatlakoztatva már is egy tökéletes házi mozi élményt kaphat például a HBO GO elérésével vagy az Apple gyártotta vadonatúj sorozatait böngészve.

Sok tévedés van azzal tekintetben, hogy mire jó egy okos tv, vagy mire jó egy androidos TV hiszen sokan azt hiszik például, hogy egy androidos vagy okos TV egyenértékű egy okos és/vagy androidos telefonnal és milyen jó lesz majd a kedvenc telefonos játékunkat nagyban a TV-ben játszani.

Ez például nem teljesen igaz, meg kell értenünk, hogy az okos tv-kre külön fejlesztett applikációk vannak melyeken kívül mást nem tudunk majd lefuttatni rajtuk. Amíg a Philips és Sony készülékek Androidosok, addig az LG a webOS-t, míg a Samsung a Tizen nevű rendszert használja.

Mindegyik különbözik kissé, de valójában itt sem lehet meghatározni, hogy melyik a legjobb választás, hiszen teljesítményben mindegyik rendszer kb ugyanolyan, igazából egy két különbség van közöttük.

Ilyen értelemben az ember már elgondolkozhat, hogy a nagyinak biztos okos TV-t kell-e vásárolni, hogy korszerű eszközökkel ruházzuk el vagy valójában egy jól meg választott sima TV, amelyik jó felbontással rendelkezik és kíméli a szemet az lesz-e a jobb választás.

Sokan elvannak ájulva a 4 és 8k kijelzős képernyőktől, ám ha ezt arra szeretnénk használni, hogy a TV2 legújabb adásait nézzük akkor elkell szomorítsuk az olvasót, hogy nem fog működni az, hogy hirtelen kedvenc televíziós sorozatunk minősége megduplázódik majd amiatt, mert mi egy jóval nagyobb teljesítményű TV-n nézzük azt.

Fontosabb kérdés lehet viszont, hogy LED, OLED vagy sima LCD TV-t válasszunk. Örökre szeretnénk felvilágosítani arról benneteket, hogy az LED tévék valójában LED-es megvilágosítású LCD-tévék.

Ezeknél jóval minőségibb képet teremt az OLED mely már prémium kategóriának számít és kivételesen jó kontrasztos képe van. Manapság egyre elterjedtebbek a 3D-s tévék melyekből két nagy típust határozhatunk meg.

Mielőtt megtennénk elmondjuk még azt is, hogy mára már elernyedt a világszenzáció hatása ennek a technológiának ám igény szerint választható olyan televízió mely tudja ezt a technológiát.

Létezik olyan, amelyik aktív szemüveggel rendelkezik ebben az esetben maga a 3d-s szemüveg a másodperc töredék része alatt felváltja a jobb és bal szemünk előtti képet mozgásával 3D-s illúziót keltve.

Ennél jóval egyszerűbb technológiát alkalmaz a gyakran piros és kék lencsével ellátott passzív szemüvegek melyeknek úgy lettek polarizálva a lencséi hogy az egyik fél a páros míg a másik fél a páratlan pixeleket lássa.

A TV méret választása nagyjából attól függ, hogy mennyi szabad hely áll rendelkezésünkre. Egy átlagos nappaliban két-három méterről nézzük a TV-t amihez legalább egy 40-50 (100-130) colos készülékre lesz szükségünk.

Manapság már tévétunerrel ellátott monitorokat is vehetünk ami így a monitornak TV funkciókat ad és bele lehet kötni a kábel TV-t is.

Ez már attól függ, hogy mik a speciális igények, ha például a dolgozó szobádban szeretnél néha a dolgozó monitorodon kikapcsolódni akkor jó választás lehet.

Ne dőlj be az akcióknak, sem az olyan reklámoknak ahol arról hablatyolnak, hogy a TV-jük kontrasztaránya milyen hiper szuper, mert ez manapság már nem is kérdés, a legalapabb TV-k is tökéletes kontrasztokat tudnak adni, kár ezen vesződni.

Érdemes belefektetnünk a pénzt egy méretesebb és OLED kijelzős darabba, ha tehetjük, ezáltal prémium érzést adva az esti családi filmezéseknek.