Manapság el sem tudnánk képzelni az otthonlétet a jól megszokott wifi csatlakozás és a kedvenc netes műsorunk nélkül. Annyira egyértelmű és kézenfekvő dolog lett a wifi a háztartásban mint a csapvíz és még is mikor annak megteremtésére kerül a sor és a szolgáltató felajánlja általában a legrosszabb ár érték arányú termékét akkor naívan bólogatunk, hogy ‘jó lesz az’ aztán zavarodunk meg a lassú és hullámzó internet lefödöttségtől.

A család minden tagja számára és a lakás minden pontjára jó minőségű wifi már inkább tabu téma mintsem egy megvalósult véglet egy átgondolt vásárlás után. Ne tegyük azt magunkkal hogy nem fordítunk erre egy kis energiát és cserébe évekig nézzük ahogy a telefonképernyők töredeznek le az esti órákban az ideges csapkodások miatt. A router-ek világa bár elsőre bonyolultnak tűnhet valójában jóval egyszerűbb annál és egy kis megfontoltsággal olyan társat választhatunk magunknak amely évekig megnyugtat majd mikor az internet esetleg el is megy: na a router-rel biztos nincs probléma. Első körben tisztában kell lennünk azzal, hogy a megabit/secundum nem egyenlő a megabyte/secundum-mal.

Tehát, ha 300 megabit/secundum-os internetet köttetünk akkor az nem fog 300 megabyte/secundum-mal letölteni, csak megközelítőleg olyan 25-32 megabyte-val. Ez már elegendő sebesség viszont ahhoz, hogy ezt jól szétszórhassuk először fel kell mérnünk a lakás méretét. Amennyiben a lakásunk egy emeletes ház, egy jóval nagyobb sugárzóra vagy két-három router-re lesz szükség, hogy mindenhol megfelelő legyen a szórás. Amennyiben garzonban vagy kis tömbházlakásban élünk egyetlen jó minőségű router is elegendő lesz. A bekötött internet sebességét legalább tudó router-t kell venni, az előbb említett példa alapján egy 300 megabit/secundum-os internet mellé legalább egy 300 megabit/secundum teljesítményre képes router-t vegyünk, de a hosszútávú gondolkodás miatt akár ennél nagyobbat is vehetünk, hiszen fejlődik a technológia s könnyen megeshet, hogy hamarosan egy újabb csomag egy nagyobb sávszélességgel hatol majd be kellemes otthoni környezetünkbe.

Az antennák száma egyenesen arányosan megnöveli a szórás mennyiségét és minőségét is szóval legalább 2 antennás készüléket válasszunk. Támogassa az 5G hálózatot hiszen így több eszközzel csatlakozhatunk majd rá a wi-fi-re zavartalanul. Ahhoz, hogy biztonságban érezzük magunkat érdemes egy ismertebb márkát választani, hogy a router kellően legyen összerakva és ne ütközzünk összeszerelési problémákba a jövőben. Amennyiben ezt a pár szempontot figyelembe veszed garantáltan élvezhető lesz a választásod és az egész család ujjongani fog majd a gyors sávszélesség társaságában.